Nalazite se na: Naslovnica »

TRGOVAČKO POSLOVANJE 1, udžbenik za 1.razred, zanimanje prodavač prodavačica

Autor: HRUŠKAR,BRAJANOVIĆ,PETROVI

Maloprodajna cijena: 95,00 kn
On-line cijena: 95,00 kn
 
 
Udžbenik je u cijelosti usklađen s propisanim nastavnim planom i programom za trgovačke škole. Sastoji se od devet nastavnih cjelina. Na početku svake cjeline navedena su temeljna pitanja na koja će učenici u sadržaju te cjeline dobiti odgovore. Sadržaj jeobrazložen nizom argumenata, činjenica i primjera iz prakse. U sklopu nastavnih tema istaknuti su osnovni i najvažniji pojmovi koje treba upamtiti, dana su pitanja i zadaci za ponavljanje obrađenog gradiva i provjeru sposobnosti primjene znanja ili vještina. Ponavljanje gradiva i provjeru stečenog znanja omogućuju priložene mape poučavanja na kraju svake nastavne cjeline koje učenici sami u tu svrhu dopunjuju. Iza svake nastavne teme istaknuta su pitanja za ponavljanje, a na kraju cjeline zadaci za vježbu,na kraju knjige je pojmovnik.Iz sadržaja...

1.Prodavač/komercijalist - tko je to ili tko sam ja

2.Osnovna objašnjenja o gospodarstvu, tržištu, trgovini (gospodarstvo, tržište, povijesni razvoj trgovine, posredna i neposredna trgovina robom, trgovina, funkcije trgovine, vrste trgovine)

3.Gospodarski subjekti – trgovačka društva (pojam i obilježja, pojam i struktura trgovačke mreže)

4.Vrste prodavaonica (klasifikacija prodavaonica)

5.Čimbenici uspješnog poslovanjaprodavaonice (smještaj, imovina, osnovne funkcije kompjutorske blagajne, trošenje, održavanje i obnavljanje opreme, vrste poslova u prodavaonici, zaposlenici)

6.Asortiman i zalihe robe u prodavaonici (asortiman, zalihe robe)

7.Poslovanje prodavaonice – opskrba prodavaonice robom i priprema robe za prodaju (naručivanje, preuzimanje, priprema robe za prodaju, linijska oznaka EAN, izlaganje robe)

8.Poslovanje prodavaonice – proces prodaje u prodavaonici (prodajni razgovor, mjerenje robe, obračunavanje prodane robe, prodaja i naplaćivanje robe, obračun blagajne, pakiranje i izdavanje robe kupcu, posebni uvjeti prodaje)

9.Dokumentacija i evidencija poslovanja prodavaonice (ulaz robe, prodaja robe, povišenje i sniženje cijena, otpis i povrat robe, nabava i prodaja, pravila ispunjavanja dokumentacije, čuvanje i odlaganje dokumentacije, kontrola poslovanja, popis robe u prodavaonici)
 
Šifra: 020722
ISBN: 978-953-0-20722-6
Broj stranica: 248
Uvez: BROŠIRANI UVEZ
Format: 20x26 cm
 

Pretraživanje

Prijava za newsletter

Upišite svoju e-mail adresu:

Ukoliko ste već prijavljeni na newsletter, na ovoj stranici se možete ulogirati i promijeniti svoje podatke ili se odjaviti.
Pošalji lozinku na mail.